Cenově dostupné stravování
Máte-li možnost, čas a prostor, pokuste se sami připravovat pokrmy co nejvíce. Jde zřejmě o nejefektivnější a nejjednodušší metodu, jak za jídlo ušetřit, stačí nakoupit potřebné ingredience a o zbytek se postarají vaše ruce. Nemusíte si tak připlácet za přípravu pokrmů a obsluhu, jak je tomu v restauračních zařízeních.
Během vaření se přitom můžete i efektivně odreagovat a odpočinout si u nenáročné práce. Přizvete-li si pak pomocníky v podobě rodinných příslušníků či přátel, dozajista se i pobavíte. Další výhodou je možnost zpracování vlastního ovoce a zeleniny ze zahrady, což představuje další způsob úspor.
Vaření přitom nepředstavuje žádné náročné gastronomické kouzlení. Nemusíte se tedy obávat náročnosti, v dnešní době navíc existuje nepřeberné množství receptů nejen v tištěných kuchařkách, ale především na specializovaných webech, k nimž se dostanete prostřednictvím pár kliknutí. Dozvíte se však potřebné včetně ingrediencí, detailního postupu i počtu osob, pro něž je množství pokrmu uzpůsobeno.
Nenechte si poplést hlavu akcemi
Před každým nákupem potravin v obchodech si připravte pečlivý seznam položek, které skutečně potřebujete a využijete. Přeplněné regály prodejen mnohdy lákají ke koupi zboží, které si odnesete jen proto, že je ve slevě a následně vám bude doma ležet ladem, dokud se nezkazí. Na druhou stranu, jistě se vyplatí projít si akční letáky prodejen a ušetřit, nemělo by však jít o zběsilé nakupování čehokoliv, co se prodává pod svou cenou.
Váš nákupní seznam bude ještě více efektivní, bude-li obsahovat jednotlivé přísady na pokrmy, které budete kupříkladu daný týden připravovat. Dalším tipem může být tedy promyšlené plánování stravování s předstihem.
Návštěva restaurací se může značně prodražit, zvláště, jde-li o pravidelnou záležitost. Pečlivě se proto rozmyslete, zda nemáte možnost úspornější alternativy, například připravit si do zaměstnání oběd den předem. Omezíte-li tyto návštěvy, pak se vám stanou vzácnějšími a vy si je dozajista i více užijete. Samozřejmě, pokud je stravování v restauraci nezbytné, výhodné je polední menu.
Máte-li možnost, čas a prostor, pokuste se sami připravovat pokrmy co nejvíce. Jde zřejmě o nejefektivnější a nejjednodušší metodu, jak za jídlo ušetřit, stačí nakoupit potřebné ingredience a o zbytek se postarají vaše ruce. Nemusíte si tak připlácet za přípravu pokrmů a obsluhu, jak je tomu v restauračních zařízeních. Během vaření se přitom můžete i…