Zelený čaj – tradiční zdraví prospěšný nápoj

Zelený čaj – tradiční zdraví prospěšný nápoj

Sklizeň bez oxidace

Zelený čaj je druh čaje, který se sklízí tak, aby jeho listy nezačaly oxidovat. Oxidace je přirozený proces, který se u černého čaje nechává přirozeně plynout. Jde o proces podobný jevu, se kterým se potkáte, když rozkrojíte jablko a to zůstane na vzduchu. Začne hnědnout a je sladší.

Zelený čaj se musí ošetřit, aby tento proces nezačal probíhat. Nejčastěji je to hned po sklizni, a to během převozu, kdy jsou lístky čaje přepravované v páře. Jde o jedinečný proces specifický právě pro zelený čaj.

green-tea1

Výběr kvalitní značky

Abyste si vychutnali tento čaj, můžete kupovat zelený čaj vietnam, který patří k značkám s osvědčenou kvalitou. Pokud sáhnete po nejlevnějších druzích tohoto produktu, určitě si čaj nezamilujete.

Zelený čaj je popularizovaný pro své pozitivní účinky, které má na organismus. Rozhodně se vyplatí dát zelenému čaji šanci a na jeho chuť si zvyknout i přesto, že jde o nápoj, který je mnohem méně aromatický, než je černý čaj. Přináší organismu důležité antioxidanty, které působí jako prevence proti rakovině, významným způsobem posiluje imunitní systém a zpomaluje stárnutí buněk. Zelený čaj má také mnohem méně kofeinu, než černý čaj.

green-tea

Mezi další benefity patří:

• Pozitivní vliv zeleného čaje na dutinu ústní a na zuby, a dokonce probíhají studie, které by měly prokázat, že lidé konzumující pravidelně tento nápoj, mají v mnohem menší míře výskyt rakoviny v dutině ústní.

• Tento nápoj je výborný také pro zdravé oči, stejně dobrým pomocníkem je i pro zdravý spánek a zlepšuje kvalitu spaní u lidí, kteří trpí obstrukcí spánkové apnoe.

• Už dva šálky zeleného čaje denně zlepšují krevní oběh a fungují jako prevence proti rakovině prostaty a plic.

• Zelený čaj také posiluje kosti, chrání naše játra, mírní problémy spojené s astmatem, zbaví vás stresu a navodí pocit klidu.

Sklizeň bez oxidace Zelený čaj je druh čaje, který se sklízí tak, aby jeho listy nezačaly oxidovat. Oxidace je přirozený proces, který se u černého čaje nechává přirozeně plynout. Jde o proces podobný jevu, se kterým se potkáte, když rozkrojíte jablko a to zůstane na vzduchu. Začne hnědnout a je sladší. Zelený čaj se musí…